Skip to main content

La família de Julia Romera rep l'anul·lació del judici

  • Xavi Chica

Després de molts anys lluitant perquè s’anul·lés el judici a la colomenca Julia Romera (qui fou detinguda, condemnada a reclusió perpètua i torturada pel règim franquista i que com a conseqüència dels maltractaments soferts va morir l’any 1941 de tuberculosi a la presó de Les Corts), la seva família ha rebut per fi la documentació correcta que acredita aquesta anul·lació. 

Un familiar de Julia Romera ens ha fet arribar aquesta fotografia d’aquest gener de 2019 amb la regidora Petry Jiménez. L’Ajuntament ha demanat una còpia d’aquesta reparació jurídica amb què es tanca un dels episodis més negres del segle XX a Santa Coloma.

La Llei 11/2017 del 4 de juliol de 2017, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja va declarar la nul·litat de ple dret, originària o sobrevinguda, de totes les causes, sentències i resolucions i va declarar il·legals els tribunals franquistes. Fins ara, però, la família de Julia Romera no ha rebut la documentació de forma correcte.

Fotografia: Família de Julia Romera.