Skip to main content

Prop d'uns mil equatorians ha marxat de la ciutat en 5 anys

  • Xavi Chica

A Santa Coloma de Gramenet vivien l’any 2012 un total de 1.893 equatorians, sent aleshores una de les comunitats més nombroses a la ciutat. Les últimes dades del padró municipal publicades i corresponents a l’1 de gener de 2018 ens diuen que pràcticament la meitat d’equatorians ha marxat en el transcurs dels últims cinc anys, ja que ara només resideixen a Santa Coloma un total de 969. La crisis econòmica ha portat a molts d’ells a prendre la decisió d’emigrar a altres països europeus on la crisi econòmica no ha estat tan dura (sobretot el Regne Unit) o bé tornar al seu país.

Entre la població estrangera de Santa Coloma, la major comunitat a dia 1 de gener de 2018 era la xinesa (5.018 habitants), seguida de la marroquina (4.056) i la pakistanesa (2.292). La població d’aquestos països s’ha mantingut més o menys estable durant els últims anys al nostre municipi.

El percentatge de població estrangera se situa a la ciutat se situa ara en el 20,61%, sent Fondo el barri amb major mestissatge (un 42,47 per cent de la seva població ha vingut d’altres països) mentre que la Guinardera és el barri amb menys estrangers (4,60 per cent).