Skip to main content

La ultradreta es vol manifestar a Santa Coloma aquest dia 9

  • Xavi Chica

Tot i que Santa Coloma s'ha declarat municipi antifeixista, sembla que res podrà evitar la manifestació que grups d'ultradreta volen dur a terme a la ciutat el proper 9 de febrer. Un grup minoritari de la ultradreta ja es va concentrar a Barcelona el 26 de gener per celebrar els 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la capital catalana, i ara tenen intenció de seguir mobilitzant-se en altres municipis de l'àrea metropolitana davant la imminència de les eleccions municipals del proper maig.

Cossos policials i partits polítics de Santa Coloma ja estan al corrent d'aquesta manifestació que, sortirà de l'estació de metro de Santa Rosa el dia de 9 febrer a les 12 hores, recorrerà el carrer Irlanda, la Rambla Sant Sebastià i acabarà a la Plaça de la Vila.

Fa poques setmanes, diversos membres de la formació Plataforma per Catalunya ja van ser expulsats de la Plaça de la Vila després d'irrompre en una manifestació ciutadana que apel·lava a convivència i en contra del racisme. La policia ja va haver de fer acte de presència.

En les últimes eleccions municipals, la ultradreta va fracassar a Santa Coloma en perdre els tres regidors que tenia Plataforma per Catalunya, però els recents resultats a Andalusia han encoratjat als seus partidaris.

Fotografia: Andreu Fernández.