Skip to main content

L’Ajuntament rentarà la cara a un Pavelló Nou que s’ha fet vell

  • Josep M. Roca

L’Ajuntament intentarà que les obres de remodelació del Poliesportiu Nou acabin abans de començar la temporada 2020-21, al mes d’agost perquè els equips puguin fer-hi la pretemporada. Però no serà fàcil, ja que, de moment, les obres s’han de tornar a licitar, ja que cap empresa va acceptar el cost de 2,3 milions d’euros que havien previst els tècnics municipals. Cap de les tres empreses que es van mostrar interessades va voler licitar en manifestar que el preu d’alguns materials s’havia previst a la baixa.

Això ha obligat a replantejar el projecte i tornar a la casella de sortida pel que fa a la licitació. La intenció dels serveis municipals és incloure en el plec de condicions el termini de finalització, escurçant l’habitual de 18 mesos en 15. Amb la condició afegida de què les obres puguin començar a l’abril si els terminis legals poden ajustar-se al màxim i almenys alguna empresa veu viable ofertar.

D’entrada, el nou preu de sortida és de 3,1 milions d’euros, uns vuit-cents mil euros més del previst, sobrecost que assumirà el mateix consistori. La nova quantitat probablement permetrà contractar la constructora; però la complexitat de les obres (la remodelació és total, ja que l’entrada a les grades serà per dalt i canviarà la ubicació de vestidors, llotges, cabines de premsa, etc...) fa que resulti difícil acabar-les en un temps tan reduït.

Per ara, tampoc s’ha parlat de posar nom a la instal·lació remodelada que difícilment podrà mantenir el seu nom actual. Els tècnics estan treballant de valent per aconseguir que el temps de provisionalitat sigui el menys possible, però es una qüestió que caldrà abordar quan les obres estiguin en marxa.

El Poliesportiu Nou ja és història. Ha durat 32 anys i ha viscut també una Lliga ACB, possiblement molt més del que van pensar els que el van fer construir.

Fotografia: Andreu Fernández.