Skip to main content

Esportistes colomencs seran protagonistes avui a Teledeporte

  • Xavi Chica

Un documental del Canal Teledeporte de Televisió Espanyola realitzat per Pilar Granero i dirigit pel colomenc Pere Ferreres, col·laborador d'El Mirall.net, se submergirà aquesta nit (22 hores) en la trajectòria del càntabre José Manuel Abascal, qui fa 35 anys va aconseguir la primera medalla olímpica de l'atletisme espanyol en pista a los Angeles 1984. Allà es va penjar un històric bronze en els 1.500 metres.

Aquest episodi de la sèrie Imprescindibles de l'esport compta amb la participació de diversos esportistes colomencs propers a la figura d'Abascal. Un d'ells és Antonio Morales, qui actualment coincideix amb el medallista a Calafell, població en la qual el president de la Fundació Grama gestiona unes instal·lacions esportives (VilarencAqua) i en la qual Abascal és director d'Esports de l'Ajuntament.

També apareixerà el testimoni del colomenc Juan Antonio Balsera, company d'equip del medallista al FC Barcelona. Balsera va ser entrevistat al parc fluvial del riu Besòs (foto superior).

Imprescindibles rescatarà també imatges del No-Do d'una de les mítiques curses Jean Bouin guanyades per Gregorio Rojo, l'entrenador que li va donar a Abascal l'empenta definitiva en la seva carrera, i que també va estar vinculat en el seu dia a Santa Coloma com a professor d'Educació Física de l'institut Puig Castellar.