Skip to main content

Oriol Roca, número 1 mundial del rànking ITF de tennis

  • Josep M. Roca

El tennista Oriol Roca és des d’aquest dilluns 11 de febrer,  número 1 mundial del ranking de la ITF (International Tennis Federation)  que ja  comptabilitzs la seva victòria a Palmanova (Calvià - Mallorca) la setmana anterior. El colomenc va derrotar en la final l’argentí Hernán Casanova per 7-6 (7), 4-6 i 6-1.

Oriol Roca obté així la primera victòria espanyola en el remodelat ITF World Tennis Tour. El jugador del RCT Barcelona va obtenir l’any passat 6 títols i va ser el tennista professional amb major número de triomfs (67 partits guanyats i 9 perduts) de tota l’armada espanyola.

Amb aquesta victòria, la 22ena en tornejos Futures i ITF de la seva carrera, Roca suma 1.030 punts en el nou ranking ITF i superarà en 20 punts l’alemany Peter Heller que la passada  setmana ha arribat al primer lloc. L’espanyol David Pérez, primer número 1 des de l’1 de gener serà ara tercer amb 962 punts.

Justament, Roca i Pérez formaran parella de dobles en la tourné que faran ambdós per Bangkok (Thailàndia) aquesta setmana, on jugaran dos tornejos Challenger puntuables per a l’ATP World Tour. En la prova individual, Roca s’enfrontarà en les primere hores d’aquest dilluns al francès Enzo Caouacaud en la primera ronda.

 

Foto: Punto de break