Skip to main content

Commoció per la mort del conegut militant Luis Benjumea

  • Xavi Chica

Commoció a Santa Coloma de Gramenet per la mort del militant d'esquerres Luis Benjumea Vera, anunciada aquest matí pel grup En Comú Podem Santa Coloma, formació de la qual va ser un dels seus impulsors. Benjumea ens ha deixat als 49 anys que acabava de complir aquest mes de juny, com a conseqüència d'una malaltia que arrossegava des de feia anys.

Des de molt jove, Benjumea havia estat sempre vinculat amb la vida política de Santa Coloma. Va ser jove pioner del PSUC, membre actiu de les CJC i després tant d'EUiA com de Comunistes. Va ser part important en la creació de l'espai dels Comuns a Santa Coloma, com a plasmació de la seva idea de construcció d'un projecte d'esquerres que superés les divisions del passat.

Persona afable i dialogant, va saber teixir relacions amb persones de diferent procedència ideològica. El tracte amb El Mirall.net sempre va ser atent i exquisit. 

La seva malaltia el va tenir apartat en algunes ocasions de la primera línia fins que fins fa un any va deixar l'activitat presencial.

Les reaccions a la seva pèrdua ens diuen que va ser estimat tant pels companys com per persones d'altres sensibilitats.

El nostre més sentit condol a la seva família i als seus companys i companyes de partit.