Skip to main content

Santa Coloma vibrarà amb el blues fins al 10 de febrer

  • Xavi Chica

Santa Coloma es prepara per vibrar amb la sisena edició del Festival de Blues que impulsa l'entitat Santako in Blues amb els objectius de fer passar una bona estona als colomencs i difondre aquest gènere musical entre la ciutadania. El festival se celebrarà del 3 al 10 de febrer, per segon any al Teatre Sagarra, després que l'Auditori es quedés molt petit per l'expectació que genera la cita, tant dins com fora de la ciutat. A més, hi haurà actuacions i activitats en altres punts de Santa Coloma per completar una setmana consagrada al blues. “Estem molt satisfets perquè hem aconseguit créixer molt i consolidar el festival en aquests sis anys”, explica Ángel Elvira (Santako in Blues).

El festival arrencarà el diumenge 3 de febrer a Isalba Cafè amb una actuació de Wax & Boogie (20h). El dimarts 5 de febrer tindrà lloc la roda de premsa de presentació del festival a la biblioteca Central (19h). Allà també es donarà a conèixer el nou fons bibliogràfic de blues amb la intervenció del periodista Manuel López Poy, que donarà diversos dels llibres que ha escrit sobre música afroamericana. Aquest fons, que també inclourà CDs de música, s'anirà renovant periòdicament.

El 6 de febrer, al local Yesterday, serà el torn per Predicador Ramirez Trio (20.30h). El 7 de febrer, al Bombai Cafè, actuaran Tina & Joe (20h).

El divendres 8 de febrer serà un dels dies forts del festival amb una sessió oberta de Swing & Blues a La Colmena (17h), l'actuació de proximitat al bar del Teatre Sagarra a càrrec de Txus Blues & Jose Bluefinger (19h) i el concert dels Travellin Brothers a partir de les 21h, ja a la sala principal del teatre.

El dissabte 9 de febrer també ve carregat de blues. Al matí, finalment a la Plaça de la Vila, es farà la segona edició del Firadisc del Col·leccionista, amb música i exhibicions (10h). A les 13h, vermut i blues al Caffe Illusione amb Pex Som Blues. I ja al vespre el Teatre Sagarra es vestirà de gala per rebre primer a Els Gumbos Blues Band (19h). Tot seguit un altre plat fort, Tail Dragger acompanyat de Tota Blues Band.

I el tancament del festival serà el 10 de febrer, amb l'acte programat a Ca la Sisqueta (12h), un vermut i blues amb el concert de The Rusties Blues Band, i a la nit, al Bar Línia Uno, l'actuació de Blas Picon & Oscar Rabadan (20.30h).