Skip to main content

Quinze policies locals han demanat la jubilació aquest 2019

  • Josep M. Roca

Un total de quinze policies locals colomencs s’han acollit al decret llei que els permet jubilar-se anticipadament amb tota la paga. Els agents, que han de complir alguns requisits mínims, poden fer-ho des dels 59 anys si compleixen les condicions exigides (anys de cotització, antiguitat al cos, etc...).

Per aquesta raó, el govern municipal ha buscat contrapartides que pal·liïn aquesta pèrdua d’efectius, tot i que alguns d’ells ja estaven de baixa per llarga malaltia o bé feien el servei en tasques administratives. Per aquesta raó, ha contractat guardes de seguretat per fer diversos serveis, especialment nocturns, com és el cas de la porta de la casa consistorial. També la figura del sereno podria considerar-se que ajudarà a cobrir àrees de seguretat.

L’edat de la plantilla de la Policia Local de Santa Coloma era elevada. Per aquesta raó, el decret llei aprovat pel govern estatal ha suposat un sotrac fort per a la plantilla, que haurà de rejovenir-se a la força.

Dels 15 agents, 7 d’ells ja han agafat la jubilació, i els altres 8 ho aniran fent escalonadament des de març fins a novembre. Al gener de 2019, hi haurà una altra oportunitat per aquells que ho puguin demanar.

L’Ajuntament, que havia posat en marxa un concurs oposició per seleccionar 7 aspirants i que va veure com era anul·lat per un defecte de forma, farà aviat una nova convocatòria en la qual oferirà places per a 25 agents nous. Serà per cobrir les baixes dels ara 15 jubilats, més els 7 que ja havia demanat en primera instància, més altres 3 que s’havia aprovat convocar dotant-la plaça en els pressupostos aprovats al desembre.

Un cop convocades les places, feta l’oposició i aprovats els candidats, aquests hauran d’anar a l’Escola de Policia, a Mollet, on hauran d’aprovar un curs de 9 mesos que els facultarà per dur armes legalment.

El concurs oposició que es convoqui serà en una part horitzontal, permetent que, si ho volen, membres dels altres cossos de seguretat en actiu puguin aspirar a ser policies locals i així poder-los tenir disponibles escurçant el temps.

Fotografia: Andreu Fernández.