Santa Coloma
 

Identificat l’autor d’un incendi intencionat a la zona del Bosc Llarg

  • Xavi Chica

Els Agents Rurals van identificat el presumpte autor d’un incendi forestal intencionat que va tenir lloc a Santa Coloma de Gramenet el passat 29 de juny. El foc, que es va originar a mig matí, va cremar un total 1.400 metres quadrats de massa forestal (0,14 hectàrees) dins l’Espai Protegit de la Serralada de Marina, al polígon Bosc Llarg del municipi, i tenia un potencial alt, de fins a 500 hectàrees. La rápida actuació dels bombers va impedir que el fos s’estengués i causés un gran dany al nostre entorn natural.

Agents de l’Àrea Bàsica del Barcelonès van obrir una investigació policial per determinar-ne les causes i identificar el presumpte autor. Com a resultat d’aquesta, els Agents Rurals han identificat a la persona que hauria calat foc de manera intencionada i ha posat els fets en coneixement del jutjat de Santa Coloma, que s’ha fet càrrec de les diligències judicials i l’ha citat a declarar com a investigat.

Una reforma del Codi Penal aprovada en 2015 va endurir considerablement les penes en incendis provocats, que poden suposar entre 1 i 5 anys de presó, i de fins a 20 anys si posen en perill la integritat de les persones o provoquen morts humanes. 

A banda d'aquest episodi, l’estiu ha estat benèvol en matèria d’incendis a la muntanya de Santa Coloma de Gramenet. Un petit foc que es va produir fa uns dies a Montigalà va despertar l’alarma, però afortunadament va ser ràpidament controlat. Va cremar 1.500 metres quadrats de matolls en un solar urbà. Cal dir que els 5 episodis de pluja estival que portem (14 episodis al 2019) han estat una ajuda. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.