Santa Coloma
 
Cemfis

La Policia Local ja podrà multar els veïns que causin massa soroll

  • Xavi Chica

La Policia Local ja podrà sancionar i posar multes directament quan percebi que un veí o veïna està causant molèsties per sorolls en una comunitat, com per exemple tenir el volum de la música excessivament alt. Fins ara el procediment era molt més lent però amb l’entrada en vigor de la nova ordenança sobre el soroll i les vibracions a Santa Coloma, els agents tindran potestat per fer-ho in situ atenent al seu criteri professional.

El nou document sotmès a votació en el darrer ple municipal és una actualització de la normativa local de 2006 i s’adapta a la directiva europea vigent i a la de la Generalitat de Catalunya. L’ordenança endurirà el control de la contaminació acústica no només en les comunitats de veïns sinó també al carrer, on les inspeccions de soroll ambiental també es regiran per paràmetres més estrictes.

S’entén per soroll produït pel veïnat el que prové de les activitats domèstiques, del funcionament dels electrodomèstics i d’altres aparells, els instruments musicals o acústics, els animals domèstics, les veus, la música o els crits, entre d’altres.

L’ordenança, aprovada inicialment amb el vot a favor del PSC i l’abstenció de la resta de grups municipals, s’exposarà durant 30 dies en diferents plataformes perquè qui vulgui, pugui presentar reclamacions o suggeriments. Si no hi ha al·legacions, quedarà aprovada definitivament de forma automàtica.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.