Santa Coloma
 

Malestar amb la Generalitat pel retard de l'institut provisional

  • Xavi Chica

Avui dimecres 12 de setembre ha començat un nou curs escolar a Santa Coloma i s’han posat en marxa més de 30 centres educatius a la ciutat, però no pas els mòduls que han d’acollir de forma provisional l’Institut Santa Coloma a Can Zam abans que es construeixi un nou centre de secundària al Raval. Aquest fet ha provocat una reclamació immediata de l’Ajuntament a la Generalitat, que és la responsable directa de la instal·lació i l’adequació dels mòduls i que s’havia compromès a tenir-los llestos abans de l’inici del curs.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va comunicar a l’Ajuntament que, degut a que no han finalitzat les obres dels mòduls, els primers dies de classe s’hauran a l’edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes, situada a 100 metres dels mòduls.

L’Ajuntament de Santa Coloma ha denunciat “la seva total disconformitat” amb aquest retard, ja que el consistori colomenc sí ha complert amb els compromisos que va a assumir amb el Departament d’Educació i amb la comunitat educativa. Aquests compromisos van ser la posada a disposició i adequació del solar per a la col·locació dels mòduls, que s’ha fet durant els mesos de maig i juny, i la preparació de les escomeses per a que els mòduls tinguin llum i aigua”.

Durant el curs passat, l’Ajuntament va exigir a la Generalitat avançar els treballs de col·locació dels mòduls per evitar situacions com la que es viu ara. El govern municipal continuarà la supervisió de les feines que resten i de la posada en marxa definitiva dels mòduls per tal que l’entrada de l’alumnat es faci el més ràpid possible.

La creació del nou Institut Santa Coloma ha estat una reivindicació de l’Ajuntament per garantir la suficient oferta de places escolars per a tot l’alumnat de 1er d’ESO i dels futurs alumnes de secundària que es preveu que tindrà la ciutat de Santa Coloma de Gramenet durant els propers anys. Amb aquest centre, per al nou curs escolar, Santa Coloma té 9 instituts públics d’educació secundària i 1 escola-institut.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.