Santa Coloma
 

Les persones amb trastorn mental volen tenir més visibilitat

  • Xavi Chica

Es calcula que una de quatre persones patiran al llarg de la seva vida algun tipus de trastorn mental, però malgrat aquesta dada els recursos per fer front a les malalties mentals són insuficients arreu. Santa Coloma no és pas una excepció, com es va poder comprovar en l'acte que va tenir lloc el 21 de maig al Centre Cívic Can Mariner, i que va reunir més d'una setantena de persones entre pacients, professionals i polítics per abordar les mancances actuals a la ciutat.

La llarga llista de demandes pel que fa a la salut mental a Santa Coloma fan referència a aspectes de molt diversa índole, per exemple des d'ampliar als diumenges el funcionament de l'autobus que connecta el centre de Santa Coloma amb Torribera (ara només funciona de dilluns a dissabte, però és el diumenge quan les famílies disposen de més temps per fer visites), o obrir més el recinte de Torribera a la ciutat i que s'hi facin més activitats i es modernitzin les instal·lacions, que s'eviti l'estigmatització del col·lectiu, reduir les llistes d’espera, que es projectin pisos tutelats per a persones amb trastorns mentals perquè puguin dur una vida digna i autònoma, més professionals i atenció psiquiàtrica, tant en els centres com a domicili, ajudar les persones que pateixen drogodependència...

Cal destacar, d'altra banda, que el proper 17 de juny s'inaugurarà al carrer Irlanda, a l'espai que ocupava l'antic ambulatori, el nou Centre de Salut Mental que donarà servei als pacients que fins ara eren visitats al CSMA Martí i Julià del carrer Lluís Companys, un espai, aquest últim, que no reunia les millors condicions per desenvolupar aquesta funció.                  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.