Alícia Taboada, la metgessa que es jubilaria amb 80 anys

  • Carlos Jiménez

“És una metgessa atenta, propera, molt simpàtica i resol tots els dubtes del pacient”. Aquesta és la descripció que els pacients fan d’Alícia Taboada, doctora al Centre d’Atenció Primària de Can Mariner des de fa 25 anys. Una professional que, per segon any consecutiu, ha rebut aquest 2019 el premi Doctoralia Awards, que distingeix el Millor Metge d’Espanya. A més, el passat mes de desembre també va estar guardonada a la gala dels Premis Ciutat de Santa Coloma, un dels reconeixements més importants que es pot rebre a la nostra ciutat. Alícia Taboada és una referent en el camp de la medecina no només a la nostra ciutat, sinó arreu de l’Estat, i per això no para quieta.

La clau de ser una professional tan ben valorada és la seva passió per la feina que fa, aquest és el principal secret. “Els matins sóc al CAP i a les tardes m’encarrego de la consulta que la meva família ha tingut sempre a Terrassa. En total, són 12 hores diàries a una consulta però estic encantada”, afirma en aquesta entrevista recent concedida a El Mirall.net. Probablement, per això bromeja dient que no deixaria la feina mai. “Tant de bo em pogués jubilar amb més de 80 anys”, assegura. 

Taboada ha estat, per segon any consecutiu, la doctora millor valorada pels usuaris de Doctoralia. Aquesta aplicació és una plataforma que connecta els pacients que en fan ús amb més de 100.000 professionals de la salut de tot l’Estat espanyol. “Una vegada acaba la visita, els pacients poden deixar comentaris sobre el metge que els ha atès i valorar-lo”, explica la metgessa colomenca. Ella acumula més de 100 valoracions i només una d’elles té un caràcter negatiu. Més del 99 per cent dels pacients acaba la consulta satisfet pel tracte i el diagnòstic rebut, i això és el millor reconeixement que pot rebre un metge.

L’objectiu dels Doctoralia Awards, doncs, és donar visibilitat a aquells especialistes que exerceixen la seva professió de manera excel·lent i que estan totalment abocats en l’atenció dels seus pacients. Cal remarcar que la metgessa colomenca també s’ha especialitzat en risc cardiovascular (hipertensió, diabetes, hipercolesterolèmia…) i en altres malalties endocrinològiques com per exemple patologies del tiroides o trastorns de la menopausa.

Després de rebre aquest reconeixement, Taboada ja no descansa ni els caps de setmana: “A més de visitar, també escric articles a revistes especialitzades com ¡Hola! o Men’s Health i faig conferències sobre salut per tota Espanya”, ens indica. 

Tot i la seva professionalitat, la doctora admet que la situació sanitària avui dia no és fàcil, sobretot en la seva vessant pública, que ha patit moltes retallades durant els últims anys: “Estem molt pressionats i limitats, els CAP no funcionen com ho feien fa 35 anys, quan vaig acabar la carrera. La diferència amb un centre privat és molt gran. A la meva consulta, a Terrassa, sol·licito una ressonància i la tinc al moment, però als centres públics tot funciona de forma molt més lenta”, lamenta Taboada.

Malgrat aquesta manca de temps i de recursos que han d’afrontar els professionals de la sanitat pública, Taboada explica que atén a tots els seus pacients amb el mateix grau d’atenció. El seu objectiu en cada visita és clar: “Ajudar a les persones i poder curar-les em genera una satisfacció que no es pot transmetre amb paraules”.      

Fotografia: Andreu Fernàndez.         

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.