Lluís Hernàndez

Un quadern recordarà la figura de Lluís Hernández entre el jovent 

  • Xavi Chica

La Comissió d’Amics i Amigues de l’exalcalde Lluís Hernández, formada per la Favgram, el Casal del Mestre, Iniciativa per Catalunya,  el Centre Excursionista Puigcastellar i Fòrum Grama i amb el suport de l’Ajuntament, ha publicat un quadern de 40 pàgines que repassa de forma esquemàtica i amena la vida del capellà  colomenc amb el títol Lluís Hernández. L’home que cercava la utopia.

El quadern, la portada del qual poden veure en aquesta notícia, repassa la trajectòria vital de Lluís Hernández i se centra en les tres facetes que van marcar la seva vida: la de capellà i missioner, amb l’experiència que tant li va marcar a l’Equador, l’etapa de líder veïnal a Les Oliveres amb les seves lluites per dignificar aquest barri de Santa Coloma que es va edificar donant l’esquena a la legalitat i sense cap equipament, i per últim la dels seus anys com a alcalde del PSUC (1979-1991).

El quadern és obra de la periodista Joaquima Utrera, qui ja havia escrit un llibre sobre l’exalcalde que li va permetre reunir molta documentació, i compta amb aportacions (la presentació i les últimes pàgines del quadern) de Ferran Saro, membre de la citada comissió. Se n’han fet 500 exemplars que aniran dirigits especialment als instituts de Santa Coloma. També se’n podran trobar a les biblioteques de la ciutat. En breu es farà una presentació oficial del quadern.

La comissió que ha impulsat la publicació d’aquest quadern recorda que resta pendent la denominació d’algun carrer o plaça de Santa Coloma amb el nom de Lluís Hernández, tal i com es va acordar arran de la seva mort.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.