Santa Coloma
 

Més de 16.000 alumnes iniciaran el curs a Santa Coloma

  • Xavi Chica

Més de 16.000 alumnes comptant tot el cicle educatiu a excepció dels estudis superiors iniciaran el proper curs escolar a Santa Coloma el proper 12 de setembre. És una xifra similar i estabilitzada en comparació a cursos anteriors amb la particularitat que hi ha una concentració més gran d’estudiants de secundària que ha obligat a habilitar uns mòduls temporals a Can Zam i a projectar la construcció d’un nou institut amb vista al futur al barri del Raval.

Pel que fa a les escoles bressol les matriculacions són de 650 alumnes a les vuit llars d’infants públiques que hi ha a Santa Coloma. Això suposa, segons informa l’Ajuntament, donar resposta al 75 per cent actual de la demanda, dades provisionals que podrien augmentar en les primeres setmanes del setembre. Pel que fa a les escoles bressol privades, la ciutat passa de tenir 8 a 7 pel tancament de Els Lluïsos, a l’avinguda Santa Coloma.

Cal destacar que en les properes setmanes hi haurà dos actes importants que serviran per donar la benvinguda al nou curs escolar. L’1 d’octubre està prevista una conferència de l’infermer de pediatria Armando Bastida, qui parlarà sobre com educar els nostres fills. Aquest acte es farà a la biblioteca Salvador Cabré de Singuerlín. D’altra banda, en una data que encara s’ha de concretar, es farà una xerrada tècnica contra l’abandonament escolar.    

Institut-escola al Pallaresa i mòduls a Can Zam

Una de les novetats més importants d’aquest 2019-2020 és l’entrada en funcionament del model d’institut-escola al centre Pallaresa. Es tracta d’un model d’escolarització que l’Ajuntament venia reclamant des de feia anys a la Generalitat i que facilita l’escolarització de l’alumnat des de P3 fins a quart de l’ESO a l’educació pública en un mateix centre. Un model que també agrada les famílies perquè suposen una millora en termes educatius i també en relació a la comoditat perquè els alumnes no han de canviar de centre fins als 16 anys.

L’altra gran novetat del curs fa referència a la instal·lació i entrada en funcionament dels mòduls provisionals que a Can Zam acolliran 120 alumnes de secundària. El passat curs part d’aquest alumnat va estudiar de manera temporal a l’escola Ferran de Sagarra. 

Fotografia: Andreu Fernàndez.           

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.