Skip to main content

Actualitat

Les farmàcies donaran productes menstruals gratuïts en el 2024

  • Marina Tovar

En el primer trimestre de 2024, les farmàcies de Catalunya distribuiran productes menstruals reutilitzables de forma gratuïta. Es podrà escollir entre copes o calces menstruals i compreses de tela. No totes les farmàcies les distribuiran, només aquelles que formin part del projecte i tinguin un distintiu que les acreditarà com a punt autoritzat de distribució.

Per recollir el producte caldrà presentar un codi QR individual i intransferibles que es trobarà a l'aplicació de La Meva Salut. En cas de dificultat, el personal farmacèutic oferirà suport per obtenir el codi i així garantir que es dona accés a tota la ciutadania. Les persones no binàries i els homes trans que menstruïn també tindran accés. 

La Generalitat formarà als equips farmacèutics perquè informin i assessorin sobre el cicle i els productes menstruals. Les farmàcies de Santa Coloma, de moment, només han rebut un comunicat dels col·legis farmacèutics, amb gairebé la mateixa informació que s'ha transmès als mitjans. Falten saber, encara, quines farmàcies de les ciutats repartiran els productes i com serà la logística.