Skip to main content

Actualitat

L'Ajuntament demana ajuda a la Generalitat per retirar arbrat mort

  • Xavi López

La setmana passada, l'alcaldessa Núria Parlon va enviar una carta a Anna Sanitjas, Directora General de Boscos i Gestió del Medi, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, demanant una col·laboració urgent per abordar la retirada dels arbres morts que amenacen greument a la Serralada de Marina.

En la carta, Parlon destaca que el municipi s'enfronta a una situació crítica pel que fa a la salut de les zones forestals, principalment causada per la prolongada sequera, que està provocant una mortalitat massiva d'arbres. El consistori ha informat al Departament sobre l'increment significatiu d'arbres morts i afectats per l'escarabat comú dels brots del pi (Tomicus piniperda). Fa dos anys, ja es va patir una plaga similar, i amb la col·laboració de la Generalitat, es van realitzar accions de retirada dels pins afectats.

Parlon explica també que "aquesta situació està causant danys considerables en la nostra zona forestal i periurbana, posant en perill la biodiversitat local i provocant l'acumulació de combustible amb el consegüent risc d'incendi".

Amb l'objectiu de fer front a aquesta problemàtica, l'Ajuntament sol·licita la col·laboració econòmica de la Direcció General de Boscos per abordar la retirada de l'arbrat afectat per la sequera i implementar mesures de control de l'escarabat comú dels brots del pi. Aquestes accions són crucials per preservar la salut dels boscos i prevenir la propagació d'incendis forestals, garantint alhora la seguretat i el benestar dels ciutadans.