Skip to main content

Cultura

Demà el Sagarra acull el Festival Solidari del Rotary Club

  • Xavi López

El Teatre Sagarra es vestirà de gala demà dijous 18 d'abril per a albergar l'esperat Festival Solidari organitzat pel Rotary Club. L'actuació estarà a càrrec de la reconeguda Barcelona Big Blues Band, prometent una nit plena de música i solidaritat.

Els assistents a l'esdeveniment tindran l'oportunitat de gaudir d'una vetllada única mentre contribueixen a una noble causa. La recaptació generada per la venda d'entrades, valorades en 13 euros i incloent un número per a participar en el sorteig de diversos obsequis, així com les donacions a través de la "fila zero", es destinaran íntegrament a la Fundació Tallers.

L'any passat, la recaptació íntegra de l'esdeveniment es va destinar, a través de l'ONG Cultivant Vida, a la construcció d'un pou per a treure aigua amb una bomba alimentada per plaques solars, que ho fa autosuficient, en el poblat de Bullinchat a Gàmbia.

La feina de la Fundació Tallers

La Fundació Tallers treballa per la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental a Sta. Coloma de Gramenet.
La inclusió permet que les persones valorin les diferències entre si, reconeixent que cada persona té una contribució important a fer a la nostra societat. 

Amb el projecte  “Teixim Vincles. Activant la Comunitat”, la Fundació Tallers contribueix  a crear una societat on tothom aporta i tothom importa.
Des de fa més de 35 anys, Fundació Tallers treballa per transformar la comunitat fent-la més inclusiva i amable per a tothom.

El model comunitari de Fundació Tallers, es basa en la desinstitucionalització i fomenta la plena inclusió de les persones amb discapacitat a la comunitat. Actualment, gran part de les persones ateses estan en espais comunitaris, participant diàriament a activitats contributives.

El projecte fomenta els vincles amb la comunitat, a través de la participació en espais comunitaris com centres culturals, associacions, biblioteques, casals de gent gran, entre d'altres... definint interessos comuns amb les veïnes i veïns de la ciutat, fomentant la plena participació de les persones en la definició dels interessos i oferint els suports necessaris per fer-ho possible.