Skip to main content

Economia

Creix la xifra d'aturats a Santa Coloma amb 6.694 parats

  • Marina Tovar

Novembre tanca amb 28 colomencs més a l'atur. Un nombre molt menys elevat que el mes anterior, on es van sumar 150 aturats, però que continua la tendència creixent que va començar l'estiu. Amb aquests, ja són 6.694 parats a Santa Coloma, la segona xifra més alta de l'any (després de gener).

La taxa d'atur d'octubre torna a superar el 12%, cosa que no ocorria des de l'abril. En el 2022 va haver-hi una forta reducció de l'atur, passant de 7.184 persones a principis d'any a 6.656 a finals. Semblava que el 2023 continuava amb aquesta tendència, ja que durant els primers mesos es mantenien xifres negatives d'atur, però si continua el creixement, és probable que Santa Coloma comenci el 2024 amb xifres d'atur més elevades que l'any anterior.

No obstant, el mes de desembre sol ser positiu en el mercat de treball, pels treballs relacionats amb les festes de Nadal. Aquestes feines, tot i que temporals, podrien millorar la situació d'atur el mes vinent, acabant l'any amb una xifra inferior a la que es va començar.

Baixa l'atur a Badalona, l'Hospitalet i Sant Adrià

Tot i que en el conjunt del Barcelonès l'atur ha augmentat en 139 persones, a Badalona, l'Hospitalet i Sant Adrià ha disminuït el nombre d'aturats en 104, 49 i 43, respectivament. Només a Barcelona (amb 307 persones més sense feina) i a Santa Coloma ha augmentat la xifra de desocupats