Skip to main content

Economia

El Ple aprova un pressupost que és la meitat del definitiu

  • Josep M. Roca

L'Ajuntament va aprovar en el Ple de desembre, amb la majoria del govern que formen PSC i Ciutadans, el pressupost per l'any 2024. Consolidat a 149.343.092,87 euros, es tracta del pressupost més alt de la història del consistori. Tanmateix, aquesta xifra no serà l'únic que es gasti en Santa Coloma al llarg de l'any. La quantitat final podria doblar-la, degut a futures subvencions d'altres administracions.

De moment, el consistori té un pressupost de 134 milions d'euros; Gramepark, de 7,4, Grameimpuls de 13,97; BressolGramenet, de 5,16; i el Patronat de Música, de 1,02. El total és 161,54 milions, dels quals uns 12,2 són operacions internes. 

A mida que es rebin i consolidin subvencions d'altres administracions, les quantitats ingressades seran incorporades al pressupost, junt amb les despeses que generin. Fonts municipals avancen que pot superar els 240 milions d'euros en el 2024. Aquest considerable augment ja s'ha vist en anys anteriors. El pressupost de 2023, que va començar sent de 128 milions d'euros, acabarà superant els 230 milions un cop s'incorporin les darreres xifres. 

El Ple de desembre també va aprovar les ordenances fiscals i els preus públics que regiran l'any vinent. El govern va agrair les esmenes del PP que han solucionat problemes administratius en alguns conceptes. El contingut i els preus, però, s'han mantingut, inclòs l'augment del 5% de l'IBI. Els pressupostos i les ordenances es van aprovar amb el vot contrari de Vox i les abstencions d'ERC i PP. 

Només la UGT accepta la paga de productivitat

En el mateix ple es va aprovar pagar 500 euros líneals a cada treballador que ho hagi meritat com a complement de productivitat. Només el Sindicat UGT ha signat aquest acord, que comporta la condició de reduir el nombre d'hores extres que es fan per tal que l'increment del salari no superi el límit marcat pel govern per al proper any. 

El Comitè d'Empresa i la resta d'organitzacions sindicals presents al consistori van mostrar-se en desacord, però el govern va tancar la polèmica dient que mai pagarà per damunt del que diu la llei.