Skip to main content

Actualitat

La inversió en el parc fluvial del Besòs supera els 3,6 MEUR

  • Marina Tovar

Després d'un any finalitzen les obres de la 3a i darrera fase de la renovació integral del passeig de la Salzereda. Amb aquests treballs, la naturalització del passeig del Besòs, des del pont de la B-20 de l'avinguda Pallaresa fins al polígon Bosc Llarg i les obres de condicionament de Can Zam, el front fluvial del Besòs comença aquest últim trimestre del 2023 com un "renovat espai de trobada ciutadana". La inversió municipal total ha sigut de 3.628.350 euros. 

La major inversió s'ha donat en la renovació de la Salzereda, entre el carrer Lluís Companys i l'avinguda Pallaresa - en una superfície de 9.005 m2- s'ha incrementat l'espai verd, l'accessibilitat i s'ha ampliat la vorera incorporant una franja d'arbrat. També s'ha creat una zona infantil de gairebé 500m2 i, resta encara la instal·lació de l'enllumenat. El pressupost d'aquesta 3a fase ha sigut de més de dos milions d'euros, coberts amb fons de l'Ajuntament i ajuts del Next Generation. 

Amb els mateixos fons s'ha cobert també la naturalització del passeig del Besòs, conegut com a "passeig del colesterol". En els dos quilòmetres entre el pont de la b-20 i el polígon Bosc Llarg s'han incrementat els parterres, l'arbrat i l'espai verd, a més de la millora dels paviments i la instal·lació de nou mobiliari urbà. El cost ha sigut de 886.957 euros.

El treball d'inferior cost ha sigut el condicionament de Can Zam. Amb una despesa de 653.828 euros, les principals actuacions han sigut l'ampliació de la superfície, la incorporació de nou verd i l'habilitació de l'enllumenat per facilitar l'activitat i el confort de la ciutadania. En els pròxims mesos està previst la creació d'una zona de jocs accessibles dins del parc, davant del llac, entre el carrer Victor Hugo i l'avinguda Francesc Macià.