Skip to main content

Actualitat

Acte de presentació dels 14 nous agents de la Policia Local

  • Carlos Alcivar

La sala de plens de l’Ajuntament va acollir, el 20 de setembre, la promoció dels 14 nous agents policials que van aprovar el curs de formació en l'Escola de Policia de Catalunya. Els 14 nous agents s’incorporen oficialment a la plantilla de la Policia Local. Un acte que va presidir l’alcaldessa, Núria Parlon, juntament amb l’intendent major, Roberto Jorge, i el regidor de seguretat ciutadana, Salva Tovar. Amb les noves incorporacions dels agents policials, la Policia Local reforça la seva plantilla amb 131  efectius policials.

L’intendent en cap de la Policia Local, Roberto Jorge, va ser l’encarregat de donar les credencials a cadascun dels 14 nous efectius policials. Una vegada acabada la sessió, els 14 agents van trencar files a les portes de l’Ajuntament, per després llençar enlaire els seus barrets oficials de la Policia Local.

A la sala de plens de l’Ajuntament es va parlar de la rellevància de les forces policials, tant de policies locals, mossos d’esquadra i guàrdia civil. Núria Parlon va incidir en la importància de la seguretat ciutadana com “un dels pilars fonamentals del nostre estat de dret” i que la nostra ciutat continuï sent “una ciutat segura”.

Reforçar la nostra ciutat

Un dels reptes que s’han marcat des de l’Ajuntament, és cercar l’especificitat de la plantilla per respondre a les necessitats de reduir l’activitat delictiva, a través de la coordinació de tota la plantilla, amb la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) i el Grup d’Informació i Prevenció (GIP).

Els 14 nous agents de la Policia Local s’incorporen per reforçar aquesta dimensió que l’alcaldessa manté amb fermesa: “la policia de proximitat”.