Skip to main content

Actualitat

La Ciba serà la seu del FEPSU el 26 i 27 de setembre

  • Carlos Alcivar

La Ciba serà la seu de les dues jornades de la conferència anual del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i Seguretat Urbana (FEPSU), el 26 i el 27 de setembre. La conferència tractarà els reptes actuals de la seguretat urbana, amb la participació d'experts en l'àmbit de la seguretat que abordaran els desafiaments principals que s'enfronten les ciutats.

El FEPSU és una associació de municipis i comunitats autònomes espanyoles que es preocupen sobre la prevenció i seguretat a les ciutats. És per això que des de l'organització es vol abordar termes de seguretat urbana, problemes de convivència o altres problemàtiques a la ciutat, en un espai de debat i d'intercanvi d'idees per a la promoció de polítiques públiques.

En aquesta conferència de dues jornades, s'analitzaran quatre reptes principals en matèria de seguretat urbana: "Violència entre joves", "Problemes Complexos", "Seguretat i Gènere" i "La Ciutat 24 Hores". La inauguració de la conferència el FEPSU la farà l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i Pablo Enrique Rodríguez Pérez, director general de la Policia Municipal de Madrid i president del FEPSU.

Les xerrades d'aquesta edició tindrà la col·laboració de ponents com Roger López Ayala, professor de la Universitat de Barcelona i facultatiu del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya; Alejandro Delgado Díez, sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Barcelona i responsable de l'Oficina Permanent de Coordinació de l'Ajuntament de Barcelona; Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d'Igualtat de la nostra ciutat i Esteban Alonso Tejedor, inspector de la Comissaria Tècnica de Seguretat de la Policia Municipal de Madrid.

El FEPSU és la representant d'Espanya del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS), constituït el 1987 i format per 250 autoritats locals i regionals europees de països com Alemanya, Àustria, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg, Portugal, Països Baixos, Regne Unit, Bulgària, Hongria, República Txeca i Romania.