Skip to main content

Actualitat

Campanya per a joves sobre el VIH a l'institut Ramon Berenguer IV

  • Carlos Alcivar

“Fins a l’infinit i protegits”. Sota aquest lema, l’ajuntament ha posat en marxa una campanya per a joves sobre la prevenció de la sida i la importància de mantenir relacions sexuals de manera segura. Amb motiu del Dia Mundial de la Sida (1 de desembre), la presentació de la campanya de salut sexual tindrà lloc demà 27 de novembre, a  les 11:30 hores, en l’Institut Ramon Berenguer IV.

L’informe de Vigilància epidemiològica del VIH i de la sida a Catalunya, publicat l’any 2021, reflecteix una disminució dels casos a partir de l’anterior dècada, amb taxes de l’11,4% dels casos el 2012 i de 8,5% el 2021.

Segons l’informe del Departament de Salut, les dones tenen més probabilitat de contraure la infecció a través de relacions sexuals sense protecció amb un home seropositiu, essent els homes els qui tenen percentatges superiors d’infecció a dones.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar sobre el tema de la sida en adolescents i la població en general per ajudar-los a prendre decisions responsables i individuals en la prevenció i control del VIH.