Skip to main content

Actualitat

L'Auditori acull els premis Compromís Metropolità

  • Carlos Alcivar

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha organitzat la primera edició dels Premis Compromís Metropolità 2030. Un acte que premia als projectes  i programes vigents sobre la millora de la metròpolis, posant èmfasi en objectius com reduir les desigualtats i combatre l’emergència climàtica. L’Auditori Can Roig i Torres acull avui 12 de desembre, a les 10 hores, l'acte de lliurament dels premis. La benvinguda institucional la realitzarà la periodista colomenca Odei Etxearte, comptarà amb la presència de l’alcaldessa Núria Parlon i la intervenció del president del PEMB i alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

El Compromís Metropolità 2030 és el nou pla estratègic per la regió metropolitana de Barcelona i els seus 5 milions d’habitants. Un model de prosperitat, inclusiu, basat en el coneixement i la innovació per fer front als grans reptes urbans i globals del segle XXI. 

Tres guanyadors

El PEMB ha guardonat a la plataforma Apropa Cultura, amb el premi Dimensió metropolitana, per garantir l’accés a la cultura a col·lectius vulnerables; al projecte d’habitatge  "Yes we Rent!", amb el premi Missions 2030, que aprofita propietats buides per ajudar les persones a accedir al lloguer del mercat; i a la xarxa d’entitats Vallès Circular, amb el premi Aliances Estratègiques, pel seu projecte d’impulsar l’economia circular al Vallès Oriental.

El pla estratègic té vuit missions a complir: economia innovadora i inclusiva, nivells de renda suficients, emergència ambiental i climàtica, mobilitat sostenible i segura, alimentació saludable, cohesió territorial, habitatge adequat i vitalitat cultural.