Skip to main content

Actualitat

Collboni a l'Auditori: aprovat el Compromís Metropolità 2030

  • Xavi López

Aquest matí, a l'Auditori Can Roig i Torres, el consell general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha aprovat per unanimitat el Compromís Metropolità 2030, el primer pla estratègic per a la ciutat elaborat amb la participació de 485 entitats durant tres anys. L'aprovació del pla, que destaca per la seva novetat, ha estat acompanyada de la idea de "saltar d'escala" i abordar qüestions com l'accés a l'habitatge, la competitivitat empresarial i la mobilitat.

En l'acte celebrat a Santa Coloma, Jaume Collboni, president del PEMB, ha destacat la importància de considerar Barcelona com una regió de més de cinc milions d'habitants. Malgrat el suport, encara hi ha incerteses sobre la governança i els possibles conflictes competencials amb altres administracions. El text aprovat consta de vuit missions centrades en àmbits com l'economia, l'emergència ambiental, la mobilitat i altres qüestions socials. La gestió col·lectiva i la sobirania metropolitana són puntualitzades com a necessitats per abordar els reptes, com la crisi climàtica, que no coneixen límits administratius.

Lliurament dels premis Compromís Metropolità

A més de l'aprovació del pla estratègic, també s'ha celebrat el lliurament de la primera edició dels premis Compromís Metropolità 2030. Entre els guardonats es troba la plataforma Apropa Cultura, que ha rebut el premi Dimensió Metropolitana per garantir l’accés a la cultura a col·lectius vulnerables. El projecte d’habitatge "Yes we Rent!" ha estat distingit amb el premi Missions 2030, reconeixent la seva iniciativa d'aprofitar propietats buides per facilitar l'accés al lloguer del mercat a les persones necessitades. La xarxa d’entitats Vallès Circular ha estat premiada amb el reconeixement Aliances Estratègiques per impulsar l’economia circular al Vallès Oriental.