Skip to main content

Actualitat

La Policia Local portarà càmeres de gravació unipersonals

  • Marina Tovar

La Policia Local de Santa Coloma ha estrenat els dispositius de gravació unipersonal que portaran els agents del cos. Per ara, només hi ha nou càmeres, però l'objectiu és que s'incorporin més durant el 2024 i que es vagin estenent entre les diferents patrulles encarregades de la seguretat ciutadana. De moment, el cost d'aquesta primeres càmeres i la prova pilot és d'uns 2.000 euros, s'estima que el cos policial acabarà tenint entre 40 i 50 dispositius.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Núria Parlon, en l'acte de presentació de les càmeres, aquestes "són un element de seguretat que garanteix la seguretat física i jurídica dels i les agents, i també dels mateixos ciutadans". El dispositiu està sempre registrant les imatges i quan se l'activa, puja al núvol una gravació que inclou els dos minuts anteriors a la seva activació. A més, es tracta d'unes eines molt resistents davant de cops i altres intents de dany material. 

La captació d'imatges per part dels cossos de seguretat ciutadana està regulat per diverses lleis orgàniques, que determinen què es pot gravar i com. Les càmeres només podran ser utilitzades davant de fets delictius, infraccions administratives greus o per una situació de risc immediat, entre d'altres. Mai podran ser utilitzades per observar la intimitat de les persones o gravar converses privades en llocs públics sense autorització judicial.

Pla Especial de Seguretat per la Festa Major d'Hivern

Coincidint amb l'estrena de les càmeres, els cossos de seguretat inicien el Pla Especial de Seguretat de Nadal, que reforçarà la presència de policies en els llocs amb més afluència. Hi haurà més patrullatge a peu, en els principals eixos comercials i en els punts d'interès policial. S'incrementarà el control en el transport públic i vies d'entrada, i s'incrementaran els controls als conductors. La nit de Cap d'Any té un pla específic de seguretat. 

L'alcaldessa assenyala que l'objectiu principal del pla és "assegurar la protecció durant les festes nadalenques i la Festa Major d'Hivern". Per fer-ho, Policia Local i Mossos d'Esquadra estaran coordinats, i s'establiran patrulles conjuntes entre els dos cossos.