Skip to main content

Actualitat

Alliberació d’una tortuga de rierol al Riu Besòs

  • Carlos Alcivar

Mauremys leprosa, o més coneguda com a tortuga de rierol, és una espècie protegida i autòctona de la península ibèrica. El passat  11 de desembre, una publicació del compte oficial d’Instagram de l’alcaldessa, Núria Parlon, feia públic l’alliberació d’una tortuga de rierol al Refugi de Biodiversitat del Riu Besòs per la renaturalització del riu.

Es tracta d’un mascle adult de prop de 10 anys que ha estat recuperat d’un parc metropolità i alliberat a la ribera del riu perquè continuï la seva vida en llibertat, on ha d’estar. La tortuga de rierol és un rèptil omnívor que s’alimenta de plantes aquàtiques, petits peixos, insectes, caragols, cucs i capgrossos.

Pla estratègic per renaturalitzar el Riu Besòs

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estan desenvolupant l’Estratègia de Renaturalització del Riu Besòs. Un pla d’acció per fer front els impactes del canvi climàtic.

El pla consisteix a alliberar els ecosistemes de la pressió humana, potenciant la biodiversitat autòctona, preservant els hàbitats existents i eliminar les espècies invasores. Una solució basada en la natura.