Skip to main content

Actualitat

El Parc Fluvial prepara una jornada sobre ocells el 3 de març

  • Xavi López

En commemoració del Dia Mundial de la Vida Silvestre, el Parc Fluvial del Besòs ha programat una jornada d'anellament científic per al proper diumenge, 3 de març, de 10 a 13 hores.

L'activitat d'anellament científic d'ocells té objectius tant científics com educatius. En primer lloc, és una metodologia d'estudi que implica la col·locació d'un anell amb un codi de lletres i números únic als ocells, possibilitant la seva identificació individual com si es tractés d'un Document Nacional d'Identitat.

D'aquesta manera, en recapturar l'ocell, ja sigui al Parc Fluvial del Besòs o en qualsevol altra ubicació del món, es pot accedir a la seva història. Això permet estudiar diversos paràmetres com la taxa de supervivència, la fenologia, l'abundància i l'èxit reproductor de cada espècie.

La trobada tindrà lloc davant del Refugi de Biodiversitat. Per arribar al parc, s'ha de prendre l'accés de Baró de Viver, molt a prop de l'estació de metro Baró de Viver (L1). Per tant, l'esdeveniment es desenvoluparà al marge dret del riu (orientat cap al mar), aigües avall del pont Vell.