Skip to main content

Economia

Grameimpuls assisteix en la creació de 26 noves empreses

  • Xavi López

Durant els primers sis mesos d'aquest any, l'empresa municipal Grameimpuls, a través del Servei de Foment Empresarial, ha assessorat un total de 239 projectes empresarials liderats per 265 persones. En aquest mateix període, 26 noves empreses han sortit a la llum.

El perfil dels usuaris d'aquest servei és àmpliament diversificat, amb una distribució igualitària entre homes i dones, amb una edat mitjana de 41 anys (40 anys per a les dones i 42 anys per als homes). La majoria dels sol·licitants estaven ocupats (53%) ja sigui com a autònoms o com a treballadors contractats, mentre que un 44% es trobaven en situació d'atur, i només un petit 3% estaven inactius. En el que respecta a la ubicació dels sol·licitants, la majoria eren residents a Santa Coloma (73%), mentre que la resta (27%) provenien de municipis veïns.

Un aspecte destacat és que, d'un total de 26 empreses creades (dada provisional), un 54% estaven liderades per homes i un 46% per dones, amb la majoria formant un equip promotor format per una única persona treballadora autònoma. Pel que fa als plans d'empresa desenvolupats per avaluar les idees de negoci o les empreses, el 70% van ser elaborats per homes i el 30% per dones, amb un total de 30 plans realitzats i una dotzena més en procés d'elaboració.

Foto: Grameimpuls