Skip to main content

Actualitat

Lluita contra l'estigma dels trastorns de salut mental a Torribera

  • Marina Tovar

La Universitat de Barcelona organitza dues jornades per lluitar contra l'estigma envers les persones amb problemàtiques de salut mental. El Centre ha detectat cert estigma per part l'alumnat del Campus de l'Alimentació, a l'hora de compartir espai amb el Recinte Torribera, on es troba el Centre Assistencial Dr. Emili Mira i López, un centre públic de serveis sanitaris de salut mental.

Aquest dijous 28 de setembre i dimarts 3 d'octubre de 9:30 a 19:30, la UB posarà una carpa entre els edificis del campus i es faran diverses dinàmiques al voltant de la campanya "No és culpa meva", amb l'objectiu de neutralitzar els problemes de salut mental. "Qualsevol persona pot tenir-ne al llarg de la seva vida", afegeixen en un comunicat.

Dins de la carpa, s'organitzaran diverses activitats. A l'atzar, els participants seran assignats a diferents jocs: un scrabble gegant on s'haurà de posar una paraula en relació a la salut mental i el benestar emocional, un pasaparaula amb tres preguntes de Salut mental, o una entrevista, on hauran de respondre una pregunta d'opinió del mateix tema. L'última activitat consisteix en relacionar fotos de famosos amb la problemàtica en salut mental que tenen.

Ocell de Foc Tangram

Les jornades són organitzades pel programa Ocell de Foc Tangram, que busca l'acompanyament per a persones joves, especialment les persones amb malestar emocional, fomentant les relacions socials i la seva inserció sociolaboral. A Santa Coloma, tenen una seu al Carrer Pirineus, obert a tots els joves d'entre 16 i 30 anys.