Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma en fase de preemergència per sequera

  • Carlos Alcivar

La Generalitat ha declarat l’activació de la fase de preemergència per sequera, afectant a 202 municipis que utilitzen els embassaments de la conca Ter-Llobregat, entre les quals es troba Santa Coloma. Aquesta fase és l’últim pas que hi ha entre la fase d’excepcionalitat actual i la fase d’emergència per sequera que de moment no es fa oficial, però davant la manca de precipitacions comportarà restriccions importants si no millora la situació.

La fase de preemergència limita a un consum de 210 litres per habitant i dia, tant a la llar com altres espais de treball o al gimnàs. Santa Coloma encara té marge amb un consum de 130,44 litres per habitant i dia, essent una de les ciutats principals que estalvia més aigua potable. Els municipis que sobrepassin aquesta quantitat seran sancionats, respectivament.  

L’altre afectació destacada són els regs a camps de futbol que tinguin gespa natural. En el cas de Santa Coloma, el Nou Municipal, el Complex Esportiu de Can Zam i Les Oliveres utilitzen gespa artificial i no els afecta aquest canvi.

La Generalitat manté altres mesures restrictives com l’horari de regs dels arbres de 20 a 8 h, prohibició als ajuntaments d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials, netejar els carrers amb aigua potable, prohibició d’omplir piscines privades i rentat de cotxe fora d’establiments comercials.

Les comarques afectades són l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, el Maresme, la Selva, el Solsonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.