Skip to main content

Actualitat

El jutjat desallotja l’Estudi Nou sense fer detencions

  • Josep M. Roca

No hi ha hagut cap detingut, tot i que dos mossos d’esquadra van resultar ferits en lleu en rebre un cop de pedra. Sis persones okupes estaven en l’interior de l’edifici, els que havien entrat abans del desplegament dels cossos policials. L’operació policial a l’exterior va començar més d’hora del que havien previst el col·lectiu okupa i alguns dels que volien esperar la comitiva judicial dins l’edifici, van fer tard per a entrar.

En l’operatiu, els mossos han hagut d'operar per alliberar dos okupes que han ficat les seves extremitats en bidons de guix, i cercar la manera de treure a altres dos que s’han amagat en racons de difícil accés. Això ha fet que hores d’ara, 10 del matí, encara s’estiui treballant per aconseguir treure’ls.

Els mossos de Santa Coloma van fer el servei a petició del Servei Comú Processal General del jutjat de Santa Coloma de Gramenet, en procediment obert a instàncies de la propietat, actualment el fons d’inversió OAK Tree. Després de l’arribada del secretari judicial, l’entrada s’ha iniciat a les 6:56 hores.

En entrar els mossos s’han trobat barricades i trampes que els agents policials han detectat a temps (entre elles matalassos impregnats de líquid inflamable que hagués provocat un incendi de topar amb les espurnes de les radials). Això ha complicat l’operació que ha necessitat utilitzat maquinària  hidràulica per poder fer-se pas i obrir algunes portes.

Vuit dotacions ARRO dels mossos d’esquadra (cadascuna té entre sis i vuit agents), més altres quatre de reten per si eren necessàries ; a més dels efectius de la Policia Local, entre ells la USIR, han participat en el desnonament. Dos drons (un municipal i l’altre dels mossos) han vigilat l’operació des de l’aire.

Un cop fet el desnonament, la propietat haurà de tapar les entrades i accessos de tot tipus a l’Estudi Nou, per evitar que es pugui tornar a entrar, ja que membres del col·lectiu han amenaçat amb tornar a reokupar així que puguin.

Manifestació aquesta tarda a la plaça de la Vila

Una cinquantena de persones s’han manifestat al voltant de la zona, primer al carrer Jaume Gordi i després tallant el trànsit a la cruïlla de la Rambla Sant Sebastià, l’avinguda de la Generalitat i la Plaça de la Vila, on durant més de mitja hora han impedit el pas dels vehicles, el que ha deixat fora de servei diversos autobusos.

Fa cinc anys que els okupes són dins de l’edifici conegut per l’Estudi Vell –Padró, 14- que l’Ajuntament ja va decidir adquirir i convertir en un centre cívic municipal quan s’urbanitzi la zona. L’edificació tenia sortida a la plaça de la Vila, però fa un any va desallotjar-se i més tard derruir aquesta part, que era és un solar.

El col·lectiu okupa ja va avisar per xarxes que si es produïa el desallotjament de l’edifici, faria una manifestació la mateixa tarda a les 19 hores a la plaça de la Vila.

El fet que a la mateixa hora es desallotgessin a Barcelona els edificis d’El Cubo i La Ruïna, ha descentralitzat la protesta okupa, però aquesta  tarda caldrà veure qui hi assitiarà.

A llarg del dia anirem informant del col·lectiu policial i del moviment okupa a la ciutat.

Foto: Servei de comunicació dels Mossos d'Esquadra