Skip to main content

Actualitat

L'AMBici supera els 20.000 abonats i el milió d’usos

  • Marina Tovar

El servei compartit de bicicletes metropolitana, conegut com AMBici, ha superat la marca dels 20.000 abonats i ha registrat més d’un milió d'utilitzacions. En menys d'un any des de la seva posada en marxa, iniciada el 30 de gener de 2023, ha excedit les expectatives del servei de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i s'ha destacat com un "èxit rotund".

Actualment, hi ha en funcionament 1.700 bicicletes distribuïdes en 154 ubicacions. Aquestes estan repartides de manera diversa als municipis de l'AMB, essent Santa Coloma un dels tres municipis amb major presència de bicicletes i punts de servei. En conjunt, Santa Coloma disposa de 165 bicicletes distribuïdes en 15 estacions. Aquests punts inclouen la plaça de la Vila, la rambla Sant Sebastià, les parades de metro d'Església Major, Can Zam, Singuerlín, Santa Rosa, Can Peixauet i Fondo, el Mercat Sagarra, el Recinte Torribera, el CAP Llatí, el pg. Salzareda-Francesc Moragas, la Ciba, la plaça de l'Olimp i la plaça de les Cultures.

Malgrat que Santa Coloma no lidera en termes d'ús, experimenta desenes de milers de desplaçaments mensuals, ja sigui dins del propi municipi, per accedir a parades de transport públic o fins i tot per arribar als municipis veïns com Badalona o als punts de connexió amb el sistema de bicicletes de Barcelona.

A partir de l'any 2024, amb la pròxima ampliació del servei, que inclourà un increment tant en el nombre de bicicletes com en les ciutats de l'AMB (incloent Hospitalet i Sant Adrià del Besòs), la tarifa de subscripció es veurà incrementada de 25 a 40 euros. La tarifa plana per l'abonament combinat AMBici + Bicing serà de 65 euros, mentre que la tarifa d'ús ascendirà a 53 euros. A més, els primers 30 minuts, abans gratuïts, tindran un cost de 0,15 euros.