Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma, per sobre de la mitjana a l'índex Smart Cities

  • Marina Tovar

L'aplicació de les tecnologies i la digitalització en diferents aspectes de les metròpolis han transformat els clàssics municipis en "Ciutats Intel·ligents". Per estudiar aquest fenomen, España Identity i Fundación ONCE han creat l'Índex Smart Cities 2023, amb el suport del ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. En aquest, han estudiat les 52 capitals de províncies i sis ciutats més, on es troba Santa Coloma, a través de diferents indicadors.

En la puntuació final, Santa Coloma ha obtingut una classificació de 12 punts per sobre de la mitjana dels municipis (que es queda en 48 punts sobre 100). Barcelona ha sigut anomenada la "ciutat més intel·ligents", amb una puntuació de 79. Amb 60 punts, Santa Coloma supera altres ciutats catalanes com Girona (56 punts) o Lleida (57).

Per determinar la puntuació, s'estudien 158 indicadors agrupats en cinc dimensions: societat intel·ligent, economia intel·ligent, sostenibilitat, governança i infraestructures. Santa Coloma destaca en Economia intel·ligent (amb 72 punts), que mesura la digitalització de les empreses i l'ecosistema d'innovació. També en Societat intel·ligent, on entren les categories d'adopció tecnològica, educació, ciberseguretat, igualtat i inclusió.