Skip to main content

Cultura

“Santa Coloma degusta” serà el plat gastronòmic al maig

  • Josep M. Roca

La tradicional Primavera Gastronòmica que engloba anualment les activitats del programa “Santa Coloma degusta”, la Mostra Gastronòmica i la fira “Sabors del Món”, quedarà reduïda enguany per raons de pressupost a la realització únicament de la primera activitat.

De fet, els restauradors ja estan preparant els plats i menús que presentaran en el "Santa Coloma degusta" d'enguany, que celebrarà la setena edició. Durant tot el mes de maig, uns quaranta establiments -la xifra oficial encara no s'ha facilitat- oferiran en dies concrets de la setmana una tapa o un menú, segons siguin bars o restaurants, especialment dissenyat per a aquest esdeveniment.

Per a conèixer quines seran les ofertes i els dies en què aquestes estaran a disposició en cadascun dels establiments participants, caldrà estar atent a la guia-programa que s'editarà per part de l'Ajuntament.

La Mostra Gastronòmica no se celebrarà aquest 2024. Les causes presentades pel consistori, organitzador d'aquesta, es basen en els presumptes problemes pressupostaris de l'entitat al no aprovar-se els Pressupostos Generals de l'Estat i desconèixer l'import de les aportacions estatals a la ciutat, que suposen els tècnics que seran menors que en anys anteriors.

La fira “Sabors del Món”, que se celebra anualment en la plaça del Rellotge, tampoc ha estat anunciada, encara que en tractar-se d'un esdeveniment d'un sol dia, la seva inclusió podria decidir-se a última hora, si les condicions ho permeten.