Skip to main content

Cultura

Els colomencs decidiran el nom de la nova gegantona

  • Xavier López

Santa Coloma està d’estrena, tindrà en el seu elenc una nova gegantona, una figura emblemàtica que s’uneix a la rica tradició cultural colomenca.  Obra de l’artista Aitor Calleja, la gegantona arriba per completar la Comparsa Nova, una destacada representació d’èpoques històriques de la ciutat. Acompanyarà la Margarida, en Genís i els cinc capgrossos, formant un conjunt que enriqueix el paisatge festiu de Gramenet.

La nova gegantona, que representa una jove del Renaixement, és un homenatge a la història local, amb una estètica que evoca el passat gloriós de la ciutat. Inspirada en la vida que podria haver-se desenvolupat a la Torre Pallaresa, aquesta figura captura l’essència i l’esperit de temps passats. No obstant això, abans de la seva presentació oficial, hi ha un detall que encara no s’ha decidit: el seu nom. Hi ha obert un formulari en línia a la pàgina web municipal  perquè la ciutadania pugui votar i escollir el nom que consideri més apropiat.

Els veïns tenen a la seva disposició tres opcions, de les quals han d’escollir una: Marina, en referència a la serralada que envolta la ciutat i on es troba la Torre Pallaresa. El segon nom és el de Ginesta, una flor característica de l’ecosistema litoral català, present en la flora local. Finalment, la tercera opció és la de Florentina, en honor a Florentina Campà, una figura destacada de la història colomenca, propietària de  l’Hostal Ca N’Armengol, que va mantenir viva la tradició culinària de la nostra comunitat.

Per participar en l'elecció del nom, es pot votar en aquest link fins al 12 de maig