Skip to main content

Cultura

Santa Coloma s'omple de literatura, dracs i roses per Sant Jordi

  • Marina Tovar

La diada de Sant Jordi omplirà la ciutat de literatura, roses i dracs. Demà, 23 d'abril, els llibres i les flors protagonitzaran els carrers de Santa Coloma, amb la plaça de la Vila com a eix principal de la festivitat. Serà en aquest lloc es celebrarà la fira de llibreters i entitats, amb 45 parades plenes de roses i llibres.  La Xarxa Municipal de Biblioteques tindrà la seva pròpia parada, on es farà el Contacontes de Sant Jordi "Històries per un tub". 

De les 10 a les 20 hores, diversos autors i autores colomencs signaran llibres a la plaça de la Vila. Ho faran tant a la parada municipal, com a la parada de la Cooperativa Abacus. La Llibreria Carrer Major organitza també firmes amb autors, així com Edicions Santa Coloma i El mirall.net, amb la seva parada en el carrer Anselm Clavé. 

A la tarda, en les que solen ser les hores de major afluència, començaran les activitats. A les 17 hores, coincidiran el concurs "Endevina el llibre" i el taller de Sant Jordi "Dret a la cultura", organitzat pel centre Pompeu Lab. A les 19 h, serà el torn de les tradicions amb la Ballada de Sardanes, de la mà dels Amics de la Sardana de Santa Coloma. Per acabar, a les 20h, l'alcaldessa farà la tradicional recepció dels autors i autores colomencs. 

Lectura del Quixot amb Airiños a l'aula Aura

Per commemorar la Diada de Sant Jordi, l’associació Airiños da Nosa Galicia de Santa Coloma de Gramenet torna a organitzar un any més la lectura popular del Quixot.  Des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda,  a l’edifici d’Aura Seguros, els ciutadans tindran l’oportunitat de participar en aquesta experiència literària. Totes aquelles persones que ho prefereixin  tindran a la seva disposició tres exemplars del Quixot per poder llegir-lo en tres idiomes: català, gallec i castellà.